Наступного року Німеччина вдвічі збільшить військову допомогу Україні

Related Post

 

У 2024 році Німеччина планує подвоїти військову допомогу для України, збільшивши загальну суму до 8 млрд євро, повідомляє Bild. За даними міноборони Німеччини, це рішення було схвалено на цьому тижні, і Бюджетний комітет наступного тижня планує офіційно затвердити додаткові 4 млрд євро. Це зростання фінансування призначене для надання Україні більшеї підтримки в оборонній війні проти Росії, зокрема на закупівлю зброї та боєприпасів.

Спочатку міністр фінансів Німеччини Крістіан Лінднер пропонував лише 4 млрд євро на військову допомогу у федеральному бюджеті на 2024 рік, але більшість коштів було вже призначено на інші проєкти. Міністерству оборони залишалося лише 120 млн євро для нової підтримки. Міністр оборони Борис Пісторіус висловив необхідність додаткових 5 млрд євро, і було погоджено виділити на 2024 рік 4 млрд євро. Також затверджено ще 2 млрд євро, які можуть бути використані міністерством оборони для довгострокових контрактів.

Ці рішення дозволять Німеччині досягти витрат на оборону у розмірі 2,1% від її валового внутрішнього продукту в 2024 році, що відповідає узгодженій з НАТО меті. Канцлер Олаф Шольц також повідомив, що до 2023 року Німеччина досягне цілі видатків не менше 2% від ВВП на оборонний бюджет, узгодженої з НАТО. Бюджетний експерт Андреас Шварц визначив подвоєння військової допомоги як важливий крок, оскільки це підсилює обіцянку Німеччини надати Україні необхідні фінансові ресурси.

Leave a Comment