Київ перетворився на безпечне місце в Україні завдяки західному ППО, – Politico

Стаття у Politico зазначає, що Україна удосконалює свою систему протиповітряної оборони (ППО), комбінуючи сучасні системи з радянськими, щоб ефективно відповідати на загрозу з боку Росії. Спочатку Україна полагалася на застарілі системи С-300 та “Бук М1”, але це стало проблемою, оскільки багато ракет для них виробляються в Росії. Україна розширила свою систему ППО за допомогою сучасних систем, таких як “Гепард” з Німеччини, системи ППО ближньої дії “Авенджер” із США, а також систем MIM-23 Hawk, Nasams, Iris-t SLM, Patriot PAC-3 і Eurosam SAMP/T.

Стаття також вказує, що українські війська показали здатність інтегрувати сучасні системи з радянськими. Після того, як Росія невдало атакувала Київ протягом більше 20 днів у травні, використовуючи систему Patriot, жителі міста відчули певний рівень безпеки.

Україна також очікує отримання зенітно-ракетних комплексів ППО і ПРО середнього радіуса дії IRIS-T SLM та збільшення постачань німецьких зенітних самохідних артилерійських установок Gepard та M109A6 “Паладин”.

Leave a Comment