Перевізники Словаччини заблокували пункт пропуску на кордоні з Україною

На території Словаччини перевізники розпочали блокування руху вантажівок через пункт пропуску “Вишнє-Нємецке”. За інформацією від Прикордонної поліції Словацької Республіки, блокування руху для вантажного автотранспорту, яке розпочалося о 13:30, ініціює та проводить Спілка перевізників Словаччини. Наразі не повідомляється про терміни тривалості блокування, але не виключається його можливе тривале продовження.

За словами представника прикордонної служби України, зараз українські прикордонники приймають заходи для відстеження ситуації та уточнення взаємодії зі словацькими колегами стосовно подальшого пропуску вантажного автотранспорту та категорій вантажів, які будуть допущені через кордон.

Наразі перед пунктом пропуску “Вишнє Нємецьке” в напрямку України очікується приблизно 300 вантажних транспортних засобів. Представники Союзу автомобільних перевізників Словаччини заблокували пункт перетину кордону з Україною у знак солідарності з польськими протестувальниками 16 листопада. Словацькі перевізники раніше погрожували повністю блокувати кордон з Україною, якщо ситуацію не врегулює Європейська комісія. Вони вимагають від Брюсселя введення дозволів на перевезення для українських транспортних засобів, аргументуючи це тим, що європейські компанії не можуть конкурувати з ними. Єврокомісія вже попередила, що одна з основних вимог польських перевізників, які блокують кордон з Україною, юридично неможлива.

Leave a Comment