Генштаб ЗСУ: війська РФ вели штурмові дії на п’яти напрямках, за добу було 46 боєзіткнень

Протягом останньої доби в Україні сталося 46 бойових зіткнень, а оперативна ситуація на сході та півдні країни залишається напруженою, повідомляє Генеральний штаб Збройних Сил України у вечірньому зведенні.

За інформацією від штабу, на Куп’янському напрямку противник проводив безуспішні штурмові дії в районах Синьківки Харківської області та Новоселівського Луганської області, де сили оборони відбили 6 атак. Також на Лиманському напрямку противник безрезультатно штурмував район Серебрянського лісництва.

Щодо Бахмутського напрямку, російські війська проводили штурмові дії з підтримкою авіації в районах Кліщіївки, Андріївки та східніше Північного Донецької області, але сили оборони відбили 7 атак. На Авдіївському напрямку також зафіксовано безрезультатні штурмові дії у кількох районах, де українські військові відбили 24 атаки.

Силам оборони вдалося відбити чотири російські атаки на Мар’їнському напрямку, де противник вів безуспішні штурмові дії в районах Мар’їнки та Новомихайлівки Донецької області.

Щодо Шахтарського напрямку, російські війська не проводили наступальних дій, але наносили авіаційні удари в районах населених пунктів Старомайорське та Урожайне Донецької області. На Запорізькому напрямку російські наступальні дії не були зафіксовані.

Сили оборони продовжують утримувати позиції на лівобережжі Дніпра Херсонської області, завдаючи вогневого ураження противнику, зазначає Генеральний штаб.

Leave a Comment