Розстріл полонених бійців ЗСУ біля Авдіївки. Що відомо?

Військове командування України повідомило про те, що російські військовослужбовці поблизу Авдіївки здійснили розстріл двох українських бійців, які здалися в полон. Відео, отримане з безпілотника та опубліковане аналітичним порталом DeepState, підтверджує цей інцидент, який стався поблизу селища Степове на північ від Авдіївки. В останні тижні тут спостерігаються сильні атаки російських військ, спрямовані на оточення українського угруповання.

На відеозаписі видно групу російських бійців, які стоять біля бліндажа. З нього виходить беззбройний український солдат, вочевидь, здавшийся в полон, і лягає на землю. Інший український військовий, піднявши руки, також кидається на землю. У цей момент російські військовослужбовці відкривають вогонь з автоматичної зброї і вбивають полонених.

Подія трапилася поблизу села Степове, на північний захід від Авдіївки, де тривають інтенсивні бої. Загинули військовослужбовці 45-го окремого стрілецького батальйону, створеного наприкінці весни 2022 року та включеного до складу оперативного командування “Північ”. Сергій Жуйков, один із керівників батальйону, підтвердив факт розстрілу та висловив своє обурення. Олександр Колим, військовий ЗСУ, закликав припинити здачу в полон.

Leave a Comment