В Офісі Президента обговорили із союзниками підготовку до українсько-американської конференції щодо виробництва озброєння

В рамках постійного діалогу з союзниками, керівник Офісу Президента України, Андрій Єрмак, провів телефонну розмову з радником Президента Сполучених Штатів Америки з питань національної безпеки, Джейком Салліваном.

Під час розмови Андрій Єрмак надав інформацію про ситуацію на полі бою та висвітлив актуальні потреби Сил оборони України. Він розповів про нещодавню поїздку разом із Президентом Володимиром Зеленським до фронтових регіонів, зокрема Херсонщини, Запоріжжя, Миколаївщини та Харківщини, а також поділився враженнями від відвідання передових позицій українських захисників, які активно протистоять російському агресору. Під час зустрічі з Главою держави військові висловили конкретні запити стосовно озброєння та боєприпасів, необхідних для ефективного захисту українських земель.

Також обговорили підготовку до першої українсько-американської конференції з виробництва озброєння, яка запланована на 6–7 грудня у Вашингтоні, відповідно до домовленостей між Президентом України Володимиром Зеленським та Президентом США Джозефом Байденом.

Крім того, керівник Офісу Глави держави розповів про реалізацію Української формули миру, зокрема, про десяту зустріч на рівні послів, яка відбулася в пʼятницю в Міжнародному аеропорту «Бориспіль».

Leave a Comment