Авдіївка: Росія вже спалює резерви, які тримала для інших цілей

3 листопада Американський Інститут вивчення війни повідомив про невелике продвиження російської армії на північ від Авдіївки, конкретно на захід від залізниці біля села Степове. За даними аналітиків, цю інформацію підкріплює відеоматеріал, опублікований російськими “воєнкорами” та, як стверджують, геолокований.

Згідно іншим роликам, оприлюдненим “міблогерами” РФ, зафіксовано просування окупантів біля Первомайського на південний захід від Авдіївки. Аналітики відзначили слова голови військової адміністрації міста Віталія Барабаша щодо відкриття двох нових напрямків наступу агресора – з промзони на південний схід від міста та з передмістя Донецька Спартака, з метою відволікти увагу Збройних Сил України від основних напрямків ударів. Зазначено, що армія Росії очікує поліпшення погодних умов для введення в бій важкої техніки.

За інформацією Генштабу України, лише за 3 грудня ЗСУ відбили 21 атаку агресора на Авдіївку з усіх напрямків, що становить третину загальної кількості нападів російських сил у різних напрямках.

Того ж дня командувач Оперативно-стратегічного командування “Таврія” Олександр Тарнавський повідомив про новий етап активізації армії Росії навколо міста після відносного спокою протягом кількох днів.

Проєкт DeepState зафіксував 3 грудня, що найбільш напружена ситуація зафіксована на північному фасі Авдіївки, де Кремль активно атакує, використовуючи окуповану Красногорівку. Аналітики відзначили, що президент РФ Володимир Путін наказав захопити місто до 4 листопада, і тепер Росія використовує свої резерви, спрямовані на інші завдання, у наступі на Авдіївку.

Leave a Comment