На Рівненщині викрили зловмисників із Київщини. Обмін фальшивих валют

Управління карного розшуку ГУНП в Рівненській області, спільно з слідчими та оперативниками ВП № 6 (м. Здолбунів) Рівненського РУП та погодження Здолбунівської окружної прокуратури успішно адокументували злочинну діяльність “фінансистів”.

За даними правоохоронців, 21 березня цього року двоє жителів Обухова, віком 32 та 34 роки, прибули до Здолбунова з метою обміну фальшивих купюр. Після розділу грошей між собою вони вирушили “по обмінниках”. Проте, їх дії були зафіксовані та повідомлені поліції.

В результаті проведених розслідувань слідчі ВП № 6 (м. Здолбунів) розпочали досудове розслідування щодо фактів зберігання, придбання, перевезення та збуту підроблених іноземних валют вчинених групою осіб за попередньою змовою.

Восьмого листопада поліцейські провели 10 санкціонованих обшуків в Київській області, в тому числі за місцями проживання шести фігурантів та у їх транспортних засобах. У результаті вилучено грошові кошти в сумі 9500 доларів США та 2400 євро, три золотих злитки загальною вагою 200 грамів, дві одиниці зброї, майже 100 патронів різного калібру, мобільні телефони, банківські картки, сім-карти та інші речові докази, які можуть бути важливими для справи.

Двом жителям Обухова було оголошено підозру у вчиненні злочину, передбаченого частиною 2 статті 199 КК України. Вирішується питання про обрання щодо них запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Розслідування триває, а слідчі працюють над встановленням походження підробленої валюти та залучення причетних до цього осіб. Наразі передбачена санкція статті передбачає до 10 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Leave a Comment