На Прикарпатті шахраї обдурили 30 людей, пропонуючи онлайн-заробіток

Протягом останнього тижня майже тридцять людей в Івано-Франківській області звернулися до поліції після втрат коштів, відповідаючи на пропозиції онлайн-заробітку, розповсюджені через соціальні мережі та месенджери. Шахраї обіцяли великий прибуток за прості інтернет-завдання, але в результаті потерпілі втратили свої гроші.

Повідомлення з пропозицією заробітку в інтернеті надходять переважно з невідомих номерів із підозрілим кодом. Аферисти звертаються до тих, хто шукає легкі гроші, пропонуючи заробляти за коментарі в соцмережах, шеринг в сторіс, перегляд відео тощо.

Шахраї надсилають гроші за видимо виконані завдання, отримуючи банківські реквізити потерпілих. Потім вони пропонують подвоїти заробіток і, щоб це зробити, вимагають внести депозит. Довірливі люди надсилають свої заощадження, і як тільки гроші надходять на рахунок зловмисників, вони припиняють контакт і блокують потерпілих.

Поліція закликала громадян бути обачними, не перераховувати гроші на невідомі рахунки і уникати спонсорування шахраїв, попереджаючи про ризики фінансових втрат.

Leave a Comment