У четвер на польсько-український кордон вийдуть також фермери – посол України

У четвер, 23 листопада, фермери приєднуються до протесту польських перевізників у знак солідарності з представниками транспортної галузі. Про це повідомив посол України у Польщі Василь Зварич у інтерв’ю Радіо Свобода.

За його словами, фермери попередньо не планують блокувати кордон. “Там має бути просто хода по пішому переходу, але це, знову ж таки, ускладнить рух на кордоні. Відповідно, ми просимо польську сторону не допустити цього, бо ситуація на кордоні є трагічною”, – зазначив Зварич.

Посол вказав, що блокування кордону сталося в період “міжвладдя”, коли попередній уряд склав повноваження, а новий ще не сформований. “Ніхто не хоче взяти на себе обов’язок вирішувати цю проблему як слід, тому це дуже небезпечно насправді”, – зазначив Зварич, виражаючи сподівання на розуміння та відповідальність політиків.

Страйк польських перевізників, який триває з 6 листопада, виник через вимогу повернути водіям дозволи на вантажні перевезення, скасовані Єврокомісією у червні 2022 року. Переговори з блокуючими кордон перевізниками поки безрезультатні.

Leave a Comment