Зеленський пообіцяв виконати дві останні умови для переговорів про вступ в ЄС

Президент Володимир Зеленський підтвердив Урсулі фон дер Ляєн, що Україна виконає всі рекомендації Європейської комісії, зокрема прийме антикорупційне законодавство та закон про нацменшини. У телефонній розмові 27 листопада Зеленський обговорив прогрес України у виконанні рекомендацій Європейської комісії для початку переговорів про вступ до ЄС.

Президент виразив переконаність, що Україна виконає всі рекомендації до грудневого засідання Європейської ради. Він також наголосив на ухваленні законопроєктів, спрямованих на посилення антикорупційної інфраструктури, та повідомив про позитивну оцінку виконання Україною рекомендацій Єврокомісії. Зеленський також висловив сподівання на схвалення багаторічної програми допомоги обсягом 50 млрд євро, що буде сигналом сталої підтримки України з боку Євросоюзу. Він визначив рішення про початок переговорів щодо членства України в ЄС як потужну мотивацію для українців, що продовжують боротьбу за свободу та демократичні цінності.

Раніше Зеленський висловлював надію, що рішення про початок переговорів з Україною щодо вступу в Євросоюз буде мотиваційним. Голова Верховної Ради Руслан Стефанчук очікує, що Єврорада прийме рішення щодо початку перемовин у середині грудня.

Leave a Comment