На Рівненщині за дезертирство судять жителя Тернопільщини

У Рівненській області розглядається справа щодо дезертирства 27-річного жителя Тернопільської області, повідомила пресслужба Рівненського апеляційного суду.

За інформацією суду, підозрюваний в червні цього року залишив навчальний центр і протягом чотирьох місяців до його затримання представниками Військової служби правопорядку Збройних Сил України не повідомив командуванню частини про причини свого вибуття та свої наміри стосовно повернення до складу української армії. Це ставить під сумнів твердження підозрюваного про його усвідомлення протиправності вчинених дій та бажання служити в Збройних Силах для захисту країни.

Місцевий суд вирішив застосувати до нього запобіжний захід у вигляді тримання під вартою на строк 60 діб, а також встановив заставу у сумі понад 214 тисяч гривень.

Рівненський апеляційний суд розглянув апеляційну скаргу захисника підозрюваного щодо рішення судді слідчого суду. Захисник просив скасувати це рішення та замінити його заходом у вигляді домашнього арешту в нічний час.

Leave a Comment