Зеленський заявив про «особливе» засідання Ставки і підготовку «хороших далекобійних речей»

У вечірньому зверненні 28 листопада Президент України Володимир Зеленський повідомив про проведене “особливе, тривале, детальне” засідання Ставки верховного головнокомандувача.

“Підкресливши важливість фортифікації, президент зазначив: “Значно посилюємо. Були детальні доповіді на всіх рівнях: Генштаб, Міністерство оборони, прем’єр-міністр, обласна влада, командувачі ОСУВ. Усі фінансові ресурси наявні, і всі рішення прийняті. Потрібно більше швидкості та ефективності, і кожен, хто відповідає за це, отримав чіткі завдання.”

Зеленський також повідомив, що на засіданні аналізували нещодавні атаки Росії проти України. “Проаналізували тактику захисту нашої протиповітряної оборони. Чітка потреба – розвиток і посилення наших мобільних вогневих груп, а також усі максимально ефективні системи ППО. Окремо проаналізували роботу ‘петріотів’ і ‘насамсів’ – усе дуже ефективно, я вдячний партнерам, які допомагають нам саме з цими системами. Командувач Повітряних сил і інші відповідні командувачі, Міністерство оборони мають необхідні доручення”, – додав він.

На засіданні були представлені доповіді командувачів за усіма фронтовими напрямками, зокрема щодо Авдіївки, Мар’їнки, району Бахмута, де за цю добу відзначилися “найбільш інтенсивні бойові зіткнення”, зауважив Зеленський. Відзначивши позитивні перспективи, президент не розголосив конкретних деталей.

Leave a Comment