Росія розгортає на фронті нову дивізію десантників: розвідка з’ясувала, де саме

104-та дивізія, ймовірно, включає 337-й полк і 52-гу артилерійську бригаду.

Можливо, Росія розпочала розгортання новосформованої 104-ї гвардійської повітряно-десантної дивізії (104 ГДВ) в Україні. З ймовірністю найбільше, цей підрозділ буде розташований в Херсонській області. Про це повідомляє Міністерство оборони Британії із посиланням на розвідку.

Розвідка нагадала, що Росія у 1998 році скоротила 104-ту дивізію до розміру бригадного формування, але в серпні 2023 року міністр оборони Росії Сергій Шойгу заявив про відновлення всього підрозділу. 104-та дивізія, ймовірно, включає 337-й полк і 52-гу артилерійську бригаду.

“Відділ, імовірно, буде погано навчений і, ймовірно, не відповідатиме попереднім елітним стандартам ДШВ. Ймовірно, це буде предметом уважного розгляду з боку російського генерала, відповідального за Херсонський напрямок, командувача повітряно-десантних військ Росії генерал-полковника Михайла Теплінського”, – наголошують західні розвідники. Нагадаємо, за даними ISW, Путін відправив у відставку командувача російським угрупованням військ “Дніпро”, яке діяло на Херсонському напрямку генерал-полковника Олега Макаревича. Його замінив генерал-полковник Михайло Теплінський.

Leave a Comment