Близько 200 000 людей уже подали заявки на відновлення житла

Приблизно 200 000 українських родин подали заявки на участь у програмі “єВідновлення” через пошкодження або повне знищення житла внаслідок воєнних дій. Про це повідомив керівник Центрального управління Міністерства юстиції України Кирило Міненко в ефірі телеканалу “Ми-Україна”.

Згідно з його словами, це стосується як пошкоджень, так і повного знищення житла. Важливо, щоб залишки цього житла ще існували, оскільки комісія повинна переконатися у повному знищенні для надання компенсації за це.

Однак якщо житло було зруйноване на окупованій території, отримання компенсації за нього на даний момент неможливо.

За оцінками Мін’юста, загалом майже півмільйона осіб в Україні мають право звертатися за компенсацією за пошкоджене житло або отримувати житлові сертифікати на придбання нового. У вересні Кабмін розширив перелік бізнесів, які можуть приєднатися до програми “єВідновлення”. Серед них підрядники теслярських робіт, обладнання для водопроводу та опалювальної системи, підрядники з електромонтажу, бетонні робітники та постачальники покриття для підлоги.

Також планується запуск програми, яка охоплюватиме поточні ремонти в разі витрат понад 200 000 гривень. З 1 січня українці зможуть отримувати компенсації за власний ремонт. Середня виплата в рамках програми “єВідновлення” становить приблизно 78 000 гривень.

Leave a Comment