У ЄС розповіли, коли погодять 50 мільярдів євро для України

Президент Європейської комісії, Урсула фон дер Ляєн, оголосила, що Європейський Союз має намір до кінця поточного року затвердити виділення 50 мільярдів євро для України. Вона поділилася цією новиною під час спільної прес-конференції з президентом України Володимиром Зеленським у Києві.

Відповідаючи на запитання щодо можливості Євросоюзу надати допомогу Україні, у випадку зменшення фінансування з боку США у 2024 році, президент Європейської комісії підкреслила, що Сполучені Штати завжди були сильними прихильниками України з перших днів війни Росії проти України.

“Звісно, це є внутрішнім і суверенним рішенням США, як вони будуть діяти. Проте, під час наших останніх переговорів з американськими сенаторами та членами Палати представників США, я надала інформацію про наши зусилля та підкреслила пропозицію щодо виділення 50 мільярдів євро, яку я внесла до Європейської Ради. Ми настійливо працюємо над тим, щоб затвердити ці кошти до кінця року”, – підкреслила фон дер Ляєн.

Вона також зазначила, що провела розмови з американськими сенаторами і членами Палати представників США, роз’яснюючи їм, які заходи вживаються та чому важливо забезпечити Україну фінансовою стабільністю та передбачуваністю у бюджеті.

Leave a Comment