Майже 9 тисяч українців отримали грант на власну справу

За інформацією заступниці Міністра економіки України Тетяни Бережної, майже 9 тисяч українців стали переможцями грантової програми “Власна справа”, отримуючи від держави 2,1 мільярда гривень на старт або розвиток свого бізнесу. Від початку дії програми це означає успіх для сотень підприємців.

За результатами дев’ятнадцятої хвилі подачі заяв на мікрогранти, 315 українців визначені переможцями, отримаючи 75 мільйонів гривень для запуску чи розширення своїх бізнес-проєктів. Ці підприємці, реалізовуючи свої проекти, планують створити майже 20 тисяч нових робочих місць.

Зазначено, що більшість мікрогрантів отримали жінки – 60%, тоді як чоловіки отримали 40%. Сфери, які найбільше популярні серед переможців, включають ремонт автотранспортних засобів, заклади харчування, переробну промисловість, соціальну допомогу та охорону здоров’я.

Програма “Власна справа” надає допомогу підприємцям у розвитку їхнього бізнесу, і кожен переможець отримує від 50 до 250 тисяч гривень. Кошти можна використовувати на придбання або лізинг обладнання, закупівлю сировини та матеріалів, оренду приміщення. Важливою умовою є створення 1-2 робочих місць залежно від суми гранту, і українці, які отримали мікрогранти у 2022 році, вже створили близько 8000 нових робочих місць.

Leave a Comment