Україна переходить до стандарту НАТО переміщення військової техніки через кордон

Переміщення зброї та військової техніки через державний кордон України буде здійснюватися з використанням аналогічної процедури, що й у країнах НАТО та ЄС.

За даними Міністерства оборони, для наближення до стандартів НАТО було затверджено відповідний документ під назвою “Форма 302”. Цей документ буде використовуватися для декларування військової техніки та інших товарів підрозділів Збройних Сил України, а також країн-членів НАТО та ЄС.

Українська Форма 302 замінює митну декларацію і відзначається високою ефективністю та заощадженням часу. Завдяки цій формі Збройні Сили України зможуть переміщувати техніку через кордон для навчань за спрощеною процедурою.

“Це не лише формальні зміни в митних процедурах. Форма 302 – це реальний інструмент, який успішно застосовується у всіх країнах НАТО і вже призначений для впровадження в Україні. Цей крок свідчить про нашу готовність до інтеграції в НАТО у всіх сферах. Колективний опір російській агресії залишається одним із наших пріоритетів”, – відзначив заступник Міністра оборони Юрій Джигир.

Leave a Comment