Вночі росіяни запустили лише три дрони: Ігнат пояснив чому

Безпілотні літальні апарати (БпЛА) були спрямовані на Хмельницьку область.

Проти 24 листопада, вночі, російська окупаційна армія випустила лише три безпілотники Shahed по Україні. Хоча ця кількість не є найбільшою, інколи росіяни запускали навіть один дрон.

Деталі нічної атаки безпілотниками були розкриті в ефірі телемарафону речником Повітряних сил ЗСУ Юрієм Ігнатом.

Цієї ночі російські БпЛА були націлені на Хмельницьку область, але їх знищила протиповітряна оборона.

“Щоб викликати хаос, вони запускають БпЛА, розраховуючи на тривогу в Україні, на реакцію та непокій серед населення. Силам протиповітряної оборони також доводиться працювати в посиленому режимі. Ворог вирішив не витрачати більше – всього три дрони”, – пояснив Ігнат.

Він додав, що безпілотники летять практично на межі українських областей, намагаючись обійти вогневі позиції мобільних вогневих груп чи зенітних ракетних комплексів.

“Якщо навіть летить одна точка на радарі, це може бути не один “Шахед”, а група, якщо вони летять разом. Точно визначити, чи це один, два чи чотири БпЛА, ми не можемо. Тому ми завжди повідомляємо, що летить група”, – зазначив представник Повітряних сил.

Як повідомлялося раніше, вночі Російська Федерація атакувала Україну за допомогою дронів і ракет. Росіяни випустили три безпілотники “Shahed-136/131” та дві ракети Х-59 із південно-східного напрямку. Під час повітряної тривоги на Хмельниччині розігралися вибухи, а сили протиповітряної оборони ефективно взяли на себе російські БпЛА.

Leave a Comment